Pirelli-Tyres-GMPW-Wemmel
Previous
Next

De productie van Pirelli is georganiseerd rond een duurzaam managementmodel dat streeft naar het handhaven van het hoogste niveau van internationaal erkende normen. Het industriële plan van het bedrijf, dat vooruitblikt op 2020, is van plan een aanvulling te zijn op de maatregelen die al zijn gepland in het plan voor ecologische, sociale en economische ontwikkeling dat in 2009 werd geïntroduceerd om aan de verwachtingen van de vele belanghebbenden te voldoen.

Pirelli, opgericht in 1872, is een van de grootste bandenfabrikanten ter wereld. De productie is geconcentreerd in het Consumer-segment, waar het dankzij een onderscheidende high-end positionering internationaal leidende posities inneemt in de Premium- en Prestige-marktsegmenten.
Pirelli profiteert van partnerschappen met de belangrijkste fabrikanten van prestigieuze en premium voertuigen en is uniek in termen van zijn brede assortiment gehomologeerde banden: meer dan 1900 modellen die geschikt zijn voor alle voertuigprofielen, ontworpen en getest om een ​​perfecte wegligging te garanderen.

Met 16 verschillende productiefaciliteiten in 11 landen heeft Pirelli een groot verkoopnetwerk (in meer dan 160 landen), dat ook volwassen en opkomende markten bedient.
Pirelli heeft een lange traditie in het produceren van banden die innovatie, productkwaliteit en een sterk merk combineren. Het bedrijf heeft altijd veel aandacht besteed aan onderzoek en ontwikkeling, zijn investeringen op dit gebied vertegenwoordigen jaarlijks ongeveer 6% van de Premium-omzet, een van de hoogste onderzoeksinvesteringen in de bandenindustrie. Pirelli streeft er voortdurend naar om de kwaliteit van zijn producten te verbeteren op het gebied van prestaties en veiligheid, evenals de impact op het milieu, in overeenstemming met de groene prestatiestrategie van de groep. Met meer dan 5.000 patenten op zijn naam bevindt Pirelli’s belangrijkste R&D-centrum zich in het hoofdkantoor van de groep, hoewel er nog steeds 10 toepassingscentra over de hele wereld zijn, waaronder 1.400 onderzoekers, van wie 400 in Milaan.
Pirelli levert sinds 1907 racebanden en is nu de enige bandenleverancier voor de Superbike Wereldkampioenschappen en andere prestigieuze series, zoals de Ferrari Challenge, de Lamborghini Blancpain Super Trofeo Competition en de Maserati Cup. Cruciaal is dat het bedrijf sinds 2011 ook Formule 1 is als enige bandenleverancier, een bedrijf dat nieuwe uitdagingen heeft geïntroduceerd op het gebied van technologische innovatie en een drijvende kracht is achter merkwaarde.